Burgemeester opent tijdelijke tentoonstelling

Op 4 mei jongstleden opende burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld de tijdelijke tentoonstelling van Museum Vliegveld Havelte WOII in de lammerenkooi van de schaapskooi op de Toegangspoort Holtingerveld te Havelte. Onder toeziend oog van raadsleden, (recreatie)ondernemers, vertegenwoordigers van historische verenigingen, sponsors en vele anderen die het museum een warm hart toedragen, pakte de burgemeester een etensbord met vork en een ring uit het voormalige Jodenkamp uit een doos en plaatste de voorwerpen in een vitrine om het tentoon te stellen aan het publiek.

Burgemeester Jager benadrukte dat de collectie van Museum Vliegveld Havelte WOII uniek is en met de verhalen rondom het voormalige Duitse vliegveld tijdens de Tweede Wereldoorlog niet verloren mag gaan.

De collectie van Museum Vliegveld Havelte WOII was tijdelijk tentoongesteld. De stichting is op zoek naar een permanente locatie.

Leave a comment