Excursie naar voormalige Amerikaanse site Havelterberg

Tijdens de Koude Oorlog was er een Amerikaanse militaire basis in Havelterberg voor de opslag van nucleaire munitie. De site, zoals de plek in de volksmond wordt genoemd, was hermetisch afgesloten van de buitenwereld en werd zwaar bewaakt. Vele keren kwam de opslagplaats voor nucleaire munitie in het nieuws vanwege de demonstraties tegen kernwapens die er plaatsvonden. Nu zijn er alleen nog de verhalen en staat de wachttoren nog fier overeind als herinnering aan de bedreigingen tijdens de Koude Oorlog.

Wilt u de voormalige Amerikaanse site in Havelterberg bezoeken? Maak dan een afspraak met

Paul Held, telefoonnummer 06-46722995 of Henk Molman, telefoonnummer 06-31159875.